به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، رییس مهندسی حفاری این شرکت گفت: بر اساس برنامه قرار بود دکل خشکی 42 فتح با هدف تعویض رشته تکمیلی روی چاه KG-4 میدان درود مستقر شود و عملیات WORK OVER را انجام دهد که پس از آغاز عملیات با مچالهشدگی (Collapse) لوله جداری چاه در عمق 1777 متری روبرو شد و در ادامه عملیات به دلیل مچالهشدگی لوله جداری 7 اینچ و عدم دسترسی به بخش مخزنی، برنامه چاه با هماهنگی مهندسی نفت به حفاری مجدد تغییر یافت.
مهندس نادر خطیبی افزود: در اجرای برنامه حفاری مجدد، با نصب «ویپاستاک» و باز کردن پنجره در عمق 3350 متری، چاه تا عمق نهایی 3514 متری، در مخزن «یاماما» حفاری شد و پس از نصب آستری 5 اینچ و بالا آوردن آن برای پوشاندن محل مچاله شده، خوشبختانه از ازدست رفتن چاه، جلوگیری به عمل آمد.
وی افزود: در میدان درود که در حدود 60 سال از توسعه و تولید آن میگذرد به دلیل افت فشار شدید مخزن یاماما، فشار هایدرواستاتیک گل حفاری دارای اختلاف زیادی با فشار مخزن بوده به طوری که در این چاه علیرغم استفاده از گل گرانقیمت روغنی که سبکترین گل در دسترس است، اضافه فشاری به میزان 1100 پام، از ستون گل حفاری به سنگ مخزن اعمال و هرزروی شدید گل پیشبینی میشد. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل برای نخستین بار از مواد جدید LPMکه با دیوارهسازی و قطع ارتباط حفره چاه با سنگ مخزن، از هرزروی گل روغنی جلوگیری کرده و هیچگونه آسیبی به سنگ مخزن نمیرساند، استفاده شد.
وی افزود: با استفاده از این مواد درون گل روغنی، هرزروی به کمترین میزان ممکن رسید و در صورتی که از روش مرسوم برای حفاری استفاده میشد، علاوه بر اینکه زمانهای زیادی جهت تامین گل (و یا کنترل هرزروی) از دست میرفت، برای جلوگیری از آسیب به سنگ مخزن میبایست هرزروی سنگین گل روغنی را تحمل میکردیم و در این حالت هزینه گل روغنی اضافی مورد نیاز که تامین آن بسیار دشوار بود، بالغ بر یک میلیون و 900 هزار یورو میگردید.
مهندس خطیبی در پایان گفت: خوشبختانه با تشریک مساعی و همکاری کلیه واحدهای ذیربط در امور فنی و منطقه عملیاتی، این چاه پس از تعمیر و انجام عملیات مشبککاری و زندهسازی، با میزان تولید قبل از تعمیر، به مدار تولید بازگشت که نشان داد روش به کار رفته در تعمیر آن بسیار موثر بوده و هیچگونه آسیبی به سنگ مخزن نرسیده است.
گفتنی است، چاه KG-4 میدان درود، در سال 1963 در جزیره خارگ حفاری شده و یکی از چاههای قدیمی این میدان است که با لوله جداری 7 اینچ تکمیل شده است.
ضمایم خبر : ضمایم خبر :
نام و نام خانوادگی *
متن نظر *
ارسال نظر
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر (عج)، بعد از مسجد بلال صدا و سیما، نرسیده به تقاطع بزرگراه شهید مدرس (پارکوی)، خیابان تورج، خیابان خاکزاد، شماره 12