به گزارش روابط عمومی منطقه بهرگان، علیرضا نظامیان افزود: در چند سال گذشته با کم شدن میزان تولید این میادین، کارخانهها با ظرفیت پایینتری نسبت به طراحی کار میکردند بنابراین امکان انتقال نفت یک سکو به سکوی دیگر مدنظر قرار گرفت. با توجه به اینکه در طراحی اولیه سکوها امکان انتقال نفت بین سکوها وجود نداشت با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاهها، طرح اتصال سیستم فرآورش دو سکو بررسی شد.
وی افزود: با توجه به فاصله 95 متری بین دو سکو که توسط پلی با یکدیگر ارتباط دارند، ساخت خط لوله جدید مستلزم صرف وقت و هزینه قابل توجهی بود. از این رو با بررسی اولیه، دو خط لوله 6 اینچ که قابلیت تغییر کاربری داشتند به این منظور اختصاص یافت. پس از بررسیهای انجام گرفته توسط واحد بازرسی فنی، یکی از این خطوط برای این کار مناسب تشخیص داده شد. پس از رایزنیهای صورت گرفته بین کارشناسان سکو و واحد مهندسی بهرهبرداری از بین طرحها و پیشنهادهای موجود برای نقاط اتصال، با محاسبهها و امکانسنجی حداکثر میزان انتقال سیال، بهترین نقاط بعد از رایزرهای ورودی دو سکو (قبل از ورود به کارخانه) که دارای Removable Spool نیز بودند مورد تایید قرار گرفت و با مجوز مسئولان منطقه، عملیات اجرایی در زمان مناسب در دستور کار قرار داده و همزمان برنامه ارزیابی ریسک این طرح نیز تدوین شد.
وی افزود: با توجه به تغییر کاربری خط لوله مورد نظر، عملیات اجرایی شامل جداسازی خط لوله از نقاط اتصال قبلی و ایمنسازی، ایجاد انشعابهای Tie In، تعبیه شیرهای ایزولهکننده، طراحی و اجرای خط لوله بر اساس اصول مهندسی و از بهترین مسیر، ایجاد انشعابهای ونت و درین، ساپورتگذاری و رنگآمیزی در بازه زمانی 3 ماهه توسط تیم تعمیرات سکو با پشتیبانی منطقه به انجام رسید. این در شرایطی بود که کارهای متفرقه جوشکاری مرتبط با امر تولید سکو نیز در حال انجام بود. با توجه به اینکه کار در ارتفاع بیش از 5 متری از سطح انجام میشد از رو عملیات نصب و جوشکاری خط لوله همت مضاعف تیم اجرایی را میطلبید. نظامیان با بیان اینکه کلیه مراحل کار با نظارت و راهبری واحدهای کارشناسی و نظارتی اعم از تعمیرات، بهرهبرداری، ایمنی و بازرسی فنی انجام گرفت، گفت: پس از تکمیل خط لوله و انجام تستهای لازم، خط لوله در روز پنجشنبه 9 خرداد با انتقال کل نفت سکوی SPP2 به SPP1 عملیاتی شده و خوشبختانه شرایط فرآورش نفت در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
وی گفت: از مزایای این طرح میتوان به جلوگیری از توقف تولید در صورت بروز اشکال در دستگاههای حیاتی، سیستم کنترل و ...، امکان انجام برنامه تعمیرات اساسی کارخانهها (Over haul) بدون نیاز به کاهش یا توقف تولید، ایجاد استهلاک کمتر در ادوات، دستگاهها، ظروف و خطوط لوله و صرفهجویی هنگفت در هزینههای تعمیر و نگهداری و مصرف انرژی و مواد شیمیایی اشاره کرد.
گفتنی است، در مجتمع سروش فرآورش نفت میادین سروش و نوروز به ترتیب در سکوهای SPP1 و SPP2 تولید میشود. در هر سکو قابلیت هدایت نفت به دو ردیف کارخانه (Train) مشابه یکدیگر وجود دارد. نفتخام این میادین به دلیل ویژگیهای فیزیکی نزدیک به هم در پایانه خلیجفارس مختلط و صادر می شود.
ضمایم خبر : ضمایم خبر :
نام و نام خانوادگی *
متن نظر *
ارسال نظر
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر (عج)، بعد از مسجد بلال صدا و سیما، نرسیده به تقاطع بزرگراه شهید مدرس (پارکوی)، خیابان تورج، خیابان خاکزاد، شماره 12